La Psicologia del color a les marques comercials

La Psicologia del color a les marques comercials.

Si alguna cosa cal tenir clar, és que qualsevol color significa alguna cosa, sempre, les marques comercials han posat un color a la marca, i no a l’atzar precisament.

Una marca comunica una sèrie d’atributs de l’empresa i, per això, cal realitzar un estudi previ sobre la companyia per optimitzar i representar qualsevol marca gràficament. El color és una part fonamental en la creació i disseny de marca però abans cal conèixer la cultura d’aquest i saber quins significats són universals. Pot ser tan important que influirà en les decisions de compra futura dels consumidors. El color pot ser un element per a l’èxit o per al fracàs, ja que resulta decisiu per transmetre missatges.

El color és una cosa que va directament a la nostra part subconscient i que activa certs paràmetres que no podem controlar però que funcionen i són altament efectius.

Cal tenir present que el color que utilitzem per a la nostra marca té significat. Serà el que prevaldrà per sobre de tot quan contactem per primera vegada amb un client. A més, té molta incidència en els valors de la teva marca i determinar com el teu client es relaciona amb el teu producte o servei.

No obstant això, quan es tracta d’una marca i el seu logotip, els colors corporatius són el que més crida l’atenció.

BLAU:

En la psicologia del color, el significat del color blau es relaciona estretament amb el mar i el cel, calma, confiança, lleialtat, també és molt bon color per utilitzar-lo en empreses d’alta tecnologia. Una de les emocions que més desperta el color blau és la confiança. Per això, que no és d’estranyar que sigui un color propi del sector bancari o de la salut. A més que també està present en moltes altres marques tecnològiques com HP, Samsung , Dell, o en xarxes socials tenim Facebook, LinkedIn o Twitter.

Vaja, que si vols que els teus clients confiïn en tu i en el teu professionalisme, el blau serà un dels teus millors aliats perquè transmet, simpatia, professionalisme, llibertat i confiança.

VERMELL:

En màrqueting, el color vermell es fa servir per captar l’atenció. El significat del color vermell està associat amb l’emoció, la passió, el perill, l’energia i l’acció.

Sens dubte un dels colors més intensos en l’àmbit emocional, foc, energia, sang i força. Està associat a marques esportives i automòbils.

A causa de la seva gran capacitat de cridar l’atenció, aquest color és utilitzat en cartells de prohibició com en productes eròtics.

La psicologia del color vermell transmet més força i energia. Per això és molt adequat per a marques com cotxes, motos, begudes energètiques i / o esports de risc. Coca Cola, Red Bull, Virgin, Nestle o Lego són alguns exemples.

D’aquesta manera, el color vermell transmet, perill, agressivitat, dinamisme, passió.

GROC:

En la psicologia del color, el significat del color groc gira al voltant de la llum del sol. Evoca sentiments de felicitat, positivisme, optimisme i estiu però, compte perquè és un dels colors que representa engany i advertiment.

És sinònim de ser jove i despreocupat. En afectar l’hemisferi cerebral dret, el groc potencia el pensament abstracte i creatiu. Aquest és el color del sol, el plaer i el moviment. McDonald’s, Ikea, Chupa Chups, Nikon són alguns exemples.

És un color eficaç per cridar l’atenció perquè estimula l’activitat mental i física, ja que representa, intel·ligència, força, creativitat, concentració, optimisme.

VERD:

En la psicologia del color, el significat del color verd està molt connectat amb la natura i els diners.

Un dels colors que més transmet la sensació de calma i el color de la natura per excel·lència. Esperança, natura i calma. Aquest color és indicat per a productes relacionats amb el medi ambient. Starbucks, Geeenpeace, LandRover, Heineken, Nvida, són alguns exemples.

El color verd està relacionat amb la vida i la salut, per això és recomanable utilitzar-lo en productes mèdics com també de jardineria. Representa, harmonia, creixement, esperança, relaxació..

NEGRE:

El negre és un color popular a la venda al detall. En la psicologia del color, el significat de la color negre representa misteri, poder, elegància i sofisticació, noblesa, elegància i valors. Color excel·lent amb qualsevol sector. El color negre sol transmetre sensacions negatives, ja que està relacionat amb la mort, cosa que no fa molta gràcia. Sony, Jack Daniel ‘s, Emporio Armani, Zara, Nike, Gucci, són alguns exemples.

És un color que tot i connotació ambigua, és i pot ser utilitzat per marques que volen transmetre, autoritat, fortalesa, elegància, formalitat.

GRIS:

És un color que se situa en un punt neutre entre el blanc i el negre. Implica seguretat, maduresa i fiabilitat. Comunament s’utilitza en la tipografia dins dels logos a causa de la seva neutralitat, ja que funciona bé amb la majoria dels altres colors. També és molt utilitzat en el sector de l’automòbil, tecnològic i de joieria per la seva relació amb el metall.

Un dels colors més neutrals d’aquesta llista. És un color molt utilitzat en la tipografia d’un logotip, ja que el seu caràcter neutre es complementa molt bé amb la majoria dels altres colors. Apple, Swarovski, Wii, Mercedes Benz són alguns exemples.

El color gris transmet, autoritat, respecte, estabilitat, sobrietat, tenacitat, tranquil·litat.

Considera triar colors que realment representin el que vols que la teva marca transmeti o el que vols que els teus clients sentin quan naveguin a la teva botiga en línia.

Jo particularment tinc clar el meu, el BLAU, i tu?

Jordi Gamell, juny 2020.

COMPÁRTELO !!!