Com passa el temps, Instagram compleix deu anys.

Com passa el temps, Instagram compleix deu anys.

El 6 d’octubre de 2010 Apple Store va llançar l’aplicació més revolucionària en xarxes socials després de la implantació de Twitter i Facebook. Instagram va néixer de la idea de Kevin Systrom i Mike Krieger a San Francisco. Tot va començar amb una aplicació entre amics, volent emular la fotografia de les càmeres Polaroid, que de seguida es van adonar del monstre que tenien a les mans i van decidir centrar-se en el seu desenvolupament, que només va trigar dos mesos a demostrar la seva capacitat d’atracció i arribar al milió d’usuaris registrats, fins a arribar actualment amb l’astronòmica xifra de més de 1.000 milions d’usuaris actius i milers de milions de publicacions.

El 2012 Instagram arriba a Android i és adquirida per Facebook.

El 13 d’abril de 2012 l’app Instagram arriba als milions d’usuaris amb Android i comença el seu gran creixement. Això va fer que Facebook posés tota la seva atenció sobre ella per finalment comprar-la per uns 1.000 milions de dòlars. Aquest moviment suposa un abans i un després que preocupava als usuaris.

Van arribar els Anuncis i les Stories.

Entre 2015 i 2016 van arribar els anuncis a l’aplicació d’Instagram permetent Facebook crear caixa i acabar així amb una app que abans negava d’anuncis. Durant aquest període vam veure també molts canvis que buscaven no deixar espai a la competència, sobretot Snapchat.

Els fundadors es retiren i arriba IGTV.

Els canvis importants en la compra Instagram arribava de nou després de la retirada dels seus fundadors. Els dos socis que van aconseguir crear la reeixida aplicació no conceben el tracte que estava fent Facebook de l’aplicació i decidir retirar-se. Instagram crea un canal de vídeo, IGTV.

Tik Tok, l’amenaça, Instagram com a Snapchat, contraataca amb REELS. Els canvis en aquesta xarxa són continus.

Per cert, la foto del peu, és la primera foto que es va publicar a Instagram, el peu és de la xicota de Kevin Systrom, el gos, passava per allà, llarga vida a Instagram!

Jordi Gamell, octubre 2020.

COMPÁRTELO !!!